Alakulunk…

november 28th, 2013 Posted by Nincs kategorizálva No Comment yet

IMG_1518Épülnek a hófalak….rendeteg a hó, de nincs hideg, minusz 1-2 fok. Bár most jött egy kis enyhülés a tenger felől, és olvadt kicsit. Ami nem jó, mert ilyenkor többszörösére nő a betegforgalom az ügyeleten. És most nyomon a 11.-et a hónapban, és még van 3!  :) A húgom erre csak azt mondta: “sok munka sok pénz”. Nem szólok egy szót sem. Decemberben én dözsölök majd….és megveszek mindent, amit látok, és nem nézem az árát. Megfogadtam. Persze nem autóvásárba megyek, csak függönyöket szeretnék végre a házba. Engem zavar a csupasz ablak. És szőnyeget. Itt sok helyen nincs függöny az ablakokon, és a szőnyeget sem szeretik, csak parketta van, és karácsonyi ajándékokat.

Az egyik betegem ma azt mondta, hogy 10 napra kapott időpontot. Hozzám. Leesett az állam. Nem tudtam, hogy várólista van nálam. Az időpontokat a nővérek intézik. Napi 30 percig vagyok elérhető telefonon. Ilyenkor 2 percenként kapcsolnak be hozzám beteget.

Összehaverkodtam a fiatal fogorvos csajszival, 8 évvel fiatalabb. Élveztem a beszélgetést, folyékonyan ment, mint a vízfolyás. Aztán a végén kiderült miért. Mert ő Oslo-ban született, és a hivatalos norvég-bokmål dialektust beszéli. Felüdülés volt. Ehhez képest a helyi nyelv olyan, mintha valami földönkívüli nyelvjárást beszélnének. Vért is izzadtam az első hetekben. Aki a szomszéd szigetről jön, azt már megint máshogy beszél. Hihetetlen.

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply