BOLDOG….

február 24th, 2012 Posted by Család No Comment yet

Amióta nem dolgozom – a hagyományos társadalmi felfogás szerint – az OEP többet levelez velem, mint korábban a háziorvosi körzetben. Ez azért is bosszant, mert ajánlott levelekkel halmoz el, amit a postás nem hoz fel az ötödikre még véletlenül sem, hogy mehessek érte a postára. (Úgy véli, GYES-en lévő, állandóan otthon ülő nőszemély mozogjon egy kicsit, úgy is ráfér.) A jó öreg Kormányhivatal küldözget ilyen-olyan “azonnal-de-rögtön-visszaküldendő, mert-ha-nem-akkor-vessek-magamra” nyomtatványokat. Bogarászom a körmönfont jogszabályok halmazát. A lényeg, hogy ha fejre állok és ketyegek, akkor is kevesebbet kapok egykori “közszolgaként”. Mert megérdemlem. Akkor meg minek ez sok papírpazarlás? És azon is elgondolkodtam, hogy ismerek-e valakit, akit az új szabályok a kormányszlogennel ellentétben nem érintenének hátrányosan.

Tehát ismét az “itt-kell-hagyni-ezt-az-országot”-hangulat kerített volna hatalmába, ha nincs a nagyfiam. Éppen lelkesen rajzol (alkot) a konyhaasztalon Juci mama névnapjára. Kérte, hogy írjak le néhány szót nyomtatott betűkkel, amit ő átmásol a lapra. Eleinte nem akartam elvenni a leendő tanító nénink kenyerét, de akkor a LEGO-katalógusból másol ki valami halandzsa szöveget, (pl.: JAWBLADE, THORNRAXX), amit a mama úgy sem ért. És valószínűleg én sem érteném, ha lányom lenne, ezért úgy döntöttem a BOLDOG NÉVNAPOT-nál maradok. (A számokat is egyébként a pelenka csomagolásáról tanulta meg.) Fiam nagy igyekezettel másol ákom-bákom betűivel.

-”Mit jelent az, hogy BOLDOG?” – kérdezte hirtelen.

-”Szerinted, mit jelent?”- faggattam, még nem beszélgettünk elvont fogalmak jelentéséről. Vajon mit jelenthet ez a szó egy 5 éves számára.

-” A BOLDOGSÁG szerintem azt jelenti, hogy mi szeretjük egymást! - válaszolt elgondolkodva.

Ezt honnan vette?! Én pedig szégyeltem magam. Kit érdekel az OEP, meg az idióta Kormány?

Tags:

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>