“Bohóctüntetés”

június 16th, 2011 Posted by Politika No Comment yet

 

Berendelik a rendvédelmi dolgozókat, hogy ne tüntethessenek. Még a mobiltelefonjukat sem vihetik magukkal. Ez a minden csak nem demokratikus lépés a politikai vezetés részéről. A kormány kommunikációja legalább annyi komolyságot mutat a rendvédelmi dolgozók felé, mint amit a rezidensek kaptak. Nem csodálom, hogy elfogyott a cérna eskü ide vagy oda.

Bár sokan érezzük azt, hogy ha nekik jár, akkor nekünk is járna előrehozott nyugdíjazás. Elhangzott néhány gyenge érv tőlük, hogy mibe rokkannak bele 40 éves korukra. Mosolyogtam, nem éreztem a legjobb marketingfogásnak. Többszázezren dolgoznak több műszakban, sokan dolgoznak éjszaka(buszsofőr, taxis, pincér, éjjeli őr, OMSZ dolgozók) fegyver nélkül potenciális életveszélyben. Szinte ma mindenki komoly stressz él át munkája miatt, ha még meg van az állása azért, ha elveszítette azért. A kedvencem az általuk említett érvek közül a korkedvezményes nyugdíj mellett, hogy sok halottat (!) látnak. És ez lelkileg megviseli őket. Szerintem vagyunk elég sokan, akik még többet látnak.  Persze senki sem örül, ha elvesznek tőle kedvezményeket, előjogokat. Érthető és jogos a tiltakozásuk.

A véleménynyilvánításhoz való jog megilleti a rendőröket is. Ha jól tudom, tesznek esküt a rend védelmére. Tiltakozni azért nekik is lehet(ne). Egy demokratikus országban.

Tags: , , ,

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>