IMG_5720

Őszhangulat…Høststemning

október 9th, 2015 Posted by Család, Norvégia No Comment yet

Ősz van vitathatatlanul, egyik napról a másikra sárgultak be a falevelek, vörös-rozsdásak lettek a hegyoldalak egy pillanat alatt. Mit is jelent ez itt? A nappalok rohamosan rövidülnek, de még remélünk néhány napsütéses napot a hosszú tél előtt. A nyaralás emlékei elhalványultak, már szinte senki sem beszél a nyárról. Tudja azt mindenki, hogy ha jön a hó, akkor itt marad 6-7 hónapig. Most még mindenki kihasználja a kis jó időt, amikor csak tudja. Azon kapom magam, hogy 12 foknál már restellem felvenni a kabátot, hiszen jó idő van! :) Mit veszek fel, ha valóban tél lesz?
Sokan kéredzik, szeretünk-e itt lenni, megszoktuk-e a klímát. Nekem a családomon kívül, a magyar kertek hiányoznak csak. A dús színekben pompázó falusi kertek és ablakok. Azt állítják, hogy itt sem lehetetlen, de ez egészen egyszerűen hülyeség. Májusban meg sokszor hó van, de ha nincs is, a föld még fagyott. A norvégok a nemzeti ünnepen ( május 17.) még kabátban vonulnak. Október elején már ismét jönnek a mínuszok.
A virágaimat szeretném azért megmenteni, gyönyörűek lettek a rövid sarki nyár alatt a világos nappalinak köszönhetően. Át kellene ültetni őket, bár kétlem, hogy túl fogják élni a 2 hónapos sötétséget. Szívem szakad meg értük. De ezen kár tépelődnöm. A természet teszi a dolgát és mi is.
Azért még van egy két felhőmentes éjszakánk, és élvezzük a Éjszaki-fényt a nappaliból. A kanapéról. :)

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>