DSC_0370

A dolgok kezdenek a helyükre kerülni… (Vi finner oss til rette…)

április 3rd, 2015 Posted by Család 1 comment

Azt hiszem a dolgaink kezdenek helyrerázódni 1,5 év után. Ennek legbiztosabb bizonyítéka, hogy megszűntem csontváznak lenni, megkönnyebbülés este kibújni a csőfarmerből :) :)
N. már fél éve dolgozik szakmájában, 200 méterre van az irodája a lakásunktól. Ez persze extra szervezést igényel, de itt ez is megoldható. A norvég munkahely valóban családbarát. N. riasztható, ha ügyeletei napjaimon ( kb. 9-10 nap havonta) nem érek oda 4-re a fiúkért. Én viszont a betegelőjegyzést a N. vidéki útjaihoz igazítom. Szóval lassan ez is kialakul.
Marcell tanárai megnyugodtak, már vannak barátai, nagy megelégedettségükre mennek egymáshoz játszani suli után is. Élvezi a napközit, mindenki csodájára jár a kézügyességének és kreativitásának. És itt nem fukarkodnak a dicsérettel. Ezt különösen szeretem ebben az országban, hogy a jót és pozitívumot domborítják ki. És nem szégyen hangosan hangot adni az elismerésnek.
Mikes pedig még mindig Mikes. A minap nylonzacskóval a lábán jött haza, mivel a méregdrága -40 fokig szigetelő téli csizmájából úgy kellett kiönteni a vizet, miután egész délelőtt megfeszített munkával merték bele vödörrel a pocsolyából. Rafael, izlandi kis barátja lelkes segítője volt ebben a projektben. Én, anyukaként pedig mentegetőzhettem az óvónő előtt, miért nem vittünk megfelelő ruhát.
Ha kirándulni megyünk, szemrebbenés nélkül gázol át a bokáig érő pocsolyában, és ha elég mélynek tartja belefekszik. Ilyenkor zsigereimben érzem azt a szülői rosszallást, amit én kaptunk volna, ha egyáltalán mertem volna csak hasonlóra vetemedni, és makulátlan új piros csizmámon vagy overálomon sárfolt esett volna. ( azóta is utálom a piros szint) Inkább elszaladtam esőruhát és gumicsizmát venni, mert a tavalyit kinőtte. Itt nincs rossz idő vagy rossz gyerek, csak nem megfelelő öltözet.
Én a többi dolgozó norvég anyukához hasonlóan nem törekszem többé, hogy mindig minden perfekt legyen. Nem ciki, ha pizza van vacsorára, ha nincs katonás rend a nappaliban, és porcicák libbenek a folyosó utánam, amikor éjszaka riasztanak ügyeletben. Itt nem jellemző a műköröm, az erős smink, itt a menő anyuka sportosan öltözik, nem tűsarkúba csetlik-botlik. Nem gond, ha a gyerek overálja sáros, a képe maszatos és kócos a haja, a lényeg önmaga lehessen. :)

One comment

Macau.Careers szerint:

Hi there, just wanted to say, I enjoyed this
post. It was helpful. Keep on posting!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>